9 november 2018
19:00

HC Örnen

Referat: Kungsörs IK - HC Örnen

Fredagens bortamatch mot Kungsör slutade tyvärr i en 7-2 förlust. Detta efter två dåligt genomförda perioder där Kungsör kunde utnyttja misstagen som HC Örnen gjorde.

I den första perioden var HC Örnen inte alls med i matchen och man kunde vid ett flertalet tillfällen bjuda Kungsör på finfina chanser. Vilket även Kungsör utnyttjade vid tre tillfällen då de hade en bekväm 3-0 ledning efter 10 minuter i den första perioden. HC Örnen kunde reducera med cirka tre minuter kvar av den första perioden och kunde på så vis skapa lite spänning inför den andra perioden.

Den andra perioden går helt klart till HC Örnens favör då man minimerade sina misstag och istället spelade ett rakt och enkelt spel samt att man inte bjöd Kungsör på några chanser alls. I denna period spenderade HC Örnen mest tid i Kungsörs zon och reduceringen till 3-2 kom efter åtta spelade minuter då Cosmos Magnusson gjorde sitt första mål i A-lagströjan. Tyvärr avslutades perioden med att HC Örnen bjöd Kungsör på ett friläge som Alaxander Ornell utnyttjade på bästa sätt då han satte 4-2 med en sekund kvar att spela av den andra perioden.

I den tredje perioden var återigen Kungsör det bästa laget och kunde ganska komfortabelt gå iväg till en 7-2 ledning, vilket även blev slutresultatet.

För att sumera matchen kan vi konstatera att HC Örnen fortsättningsvis slarvar i puckhantering och att man gör det lite svårt för sig själva. Detta innebär att motståndaren kan utnyttja misstagen och sätta press på HC Örnens försvar. Vi tar med oss spelet i den andra perioden och hoppas att det är just det spelet vi fortsättningsvis kan prestera under 60 minuter i kommande matcher.